10 tips om je werkruimte zo leuk, efficiënt en goedkoop mogelijk in te richten

Een eigen werkruimte huren bij Flexizone is een ding, maar het inrichten ervan is weer een ander dingetje en wij van Flexizone begrijpen dat. Daarom willen wij jou helpen om je werkruimte zo leuk en goedkoop mogelijk in te richten, zodat je jezelf thuis voelt en dat je naar buiten brengt wie je bent en wat je verkoopt. Vandaar dat wij 10 tips geven om je hiermee te helpen.

Wij beginnen met de basis!

 

Een ding is zeker, wij van Flexizone proberen de basis voor jouw werkruimte goed neer te zetten. Zo bieden wij gratis internet, koffie en thee en vergaderzalen maar ook 24 uur toegang, een optionele keuze voor meubels en een receptie. Iets wat erg belangrijk is om de basis af te maken is de indeling van je werkruimte. Een heel mooi groot bureau is misschien mooi, maar is het ook efficiënt? Komen je klanten wel fijn binnen of hebben ze weinig ruimte om zich te bewegen? Kan jij makkelijk bij het kopieer- of koffiezetapparaat? Een aantal vragen die je jezelf moet stellen voordat je een bureau koopt. Ga dus niet voor groot, maar voor efficiënt

Een juiste bureaustoel

Nadenken over het kopen van een bureau is belangrijk, maar iets wat daarmee gepaard gaat is het kopen van een mooie maar ‘juiste’ bureaustoel. Tuurlijk is het leuk om een mooie bureaustoel te hebben, maar als die niet verstelbaar is, wat moet je er dan mee? Een bureaustoel die niet goed zit zorgt namelijk voor fysieke problemen, maar kan ook zorgen voor meer stress en dat hebben we al genoeg op kantoor. Denk is na over hoe lang jij al op een bureaustoel heb gezeten in je hele leven. Stel je hebt al 10 jaar een kantoorbaan, werkt 9 uur per dag en 5 dagen in de week, dan zit je al bijna 20.000 uren op een bureaustoel.

Kleur en materialen bepalen je imago

Bij het inrichten van je werkruimte is het belangrijk dat je nadenkt over je huisstijl. Zorg dan ook dat je huiskleuren terugkomen. Wanneer je dit goed doet laat je duidelijk aan anderen zien wie je bent en wat je wilt uitstralen. Probeer er wel voor te zorgen dat de kleuren die je gebruikt warm aan voelen zodat jij, maar ook je klanten zicht thuis voelen.

Accessoires en persoonlijke spullen

Je kantoor luxe inrichten oogt leuk, maar wil jij echt uitblinken en wil je goedkoop je kantoor inrichten. Rommel dan is door je kast heen met oude spullen die een persoonlijke waarde hebben en gebruik deze bij het inrichten van je kantoor. Denk aan een oude platenspeler, foto’s van vroeger of loop langs een vintagestore en wees creatief. Ben jij bijvoorbeeld klusser, hang dan je oude klusspullen aan de muur om de ruimte een leuke look te geven. Met je creativiteit blink je pas echt uit! Iedereen wil toch een goede indruk achter laten bij zijn klanten.

Voldoende licht

Voldoende licht op je werkplek is erg belangrijk, want je wilt graag goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Te weinig ligt kan zorgen voor onnodige fouten en productieverlies. Daarnaast wijst onderzoek uit dat licht niet alleen belangrijk voor ons zicht is, maar dat het ook ons bioritme stimuleert. Voldoende licht zorgt er dus voor dat wij ons overdag beter presteren en dat wij ’s nachts goed kunnen slapen.

Ruim je rommel op!

Het doet je denken aan wat je ouders vroeger tegen je zeiden, ‘Ruim je rommel is op!’, en hoe vervelend het ook was, ze hadden gelijk. Een opgeruimde werkplek of bureau heeft namelijk verschillende voordelen.
Zo blijkt uit onderzoek dat een opgeruimde werkplek je prestatievermogen verhoogt en ervoor zorgt dat je problemen beter op kan lossen.
Daarnaast vermindert een ‘clean room’ stress en zorgt het voor veiligheid van bepaalde documenten. Bij een rotzooi heb je eerder kans op het kwijtraken van documenten.
Als laatste zorgt een opgeruimde ruimte voor een professionele uitstraling naar je eventuele collega’s en naar je klanten. Zorg dus dat je een ‘clean room’ hebt! En ga voor een leuk kastje met lades waar je alles goed en netjes kan opbergen.

Zorg voor een goed uitzicht

Je werkruimte leuk en goedkoop indelen lijkt misschien een lastige opdracht, maar dat is het helemaal niet! Een kantoorinrichting is vaak een beetje saai en duur. Alles wit, grijs en een klein tintje zwart. Laat die saaie muren verdwijnen en hang bijzondere posters en stukken aan de muur. Bijvoorbeeld een natuurposter zoals hieronder te zien is. Deze zijn al te koop v.a. €30 , een koopje dus! Zorg dus voor een goed uitzicht en wat leven in de brouwerij.

Planteninvasie

Uit onderzoek blijkt dat mensen die werken in een ruimte met planten zich beter kunnen concentreren dan mensen die in een ruimte werken zonder planten. Raar maar waar! Daarnaast zijn planten een goedkope en toffe oplossing om je werkruimte een groene twist te geven. Zorg dus voor een planteninvasie en ga naar een plantencentrum!

Vergeet je relaxmomentje niet!

Of je nou een drukke of een rustige dag hebt gehad, een ding is zeker, je relaxmomentje moet je nooit overslaan! Zorg dus voor een plekje in je werkruimte waar je even tot rust kan komen en je je werk voor ’20 minuutjes’ opzij kan zetten, zodat je er daarna weer keihard tegenaan kan! Denk bijvoorbeeld aan een zitzak (hebben wij zelf natuurlijk ook), een hangmat of een lekkere hangstoel.

Productiviteit verhogen door je eigen inrichting

Haal je handen maar uit je zakken… een ondernemer die zijn eigen werkruimte inricht zal productiever en blijer zijn op zijn werkplek, zo concludeert psycholoog Craig Knight. Ga dus aan de slag!