5 tips om de wintertijd door te komen op je werk

kou op kantoor

Vorige maand sprong je ‘s ochtends je bed uit vol energie en zin, maar de komende maanden kost het je steeds meer moeite om eruit te stappen met deze kou. Om deze koude wintermaanden iets dragelijker te maken op je werk, hebben we hieronder een paar tips om de winter te overleven.

Zorg voor een warm nest

Om je op je werk een fijn gevoel te geven tijdens de winter is het belangrijk dat je je werkruimte zo inricht dat je er graag bent en dat het je een warm gevoel geeft. In de winter is het vaak het geval dat het donker is als je naar je werk gaat en donker is als je thuis komt. Zorg er dus voor dat je in je werkruimte aan het raam werkt of zorg voor lampen met daglicht. Daarnaast is het leuk om een foto van je laatste zomervakantie op je bureau te zetten om je te laten denken aan het warme weer ?

Geniet van dampende zelfgemaakt erwtensoep en het fruit

De zwoele, zomerse avonden met een biertje of een wijntje in je handen liggen achter je en de wintertijd begint. Laat je biertje staan en vang je behoefte aan eten op met veel fruit en een dampende zelfgemaakte erwtensoep. Je lichaamstemperatuur schiet omhoog, samen met je energieniveau en het harde werken kan beginnen. Ben je geen liefhebber van erwtensoep, dat kan, maar elke soep zorgt voor een heerlijk warm gevoel.

Ga in je pauze naar buiten

Tuurlijk is het verleidelijk om tijdens je pauze lekker warm binnen te blijven en je soepje op te eten, maar naar buiten gaan is juist goed! Het daglicht geeft ons vitamine D en dat is lastig om binnen te krijgen tijdens de winter. Maak dus van elke kans gebruik en zorg voor frisse lucht!

Zet een lekker zomers nummertje op in je werkruimte

Tijdens de winter is het soms lastig om gezellig te zijn door het sombere weer en de kou, maar daar moet natuurlijk verandering in komen. Zet bijvoorbeeld je favoriete zomerhit op en beeld je een heerlijke zomerse avond in. Maak van je werkplek, je eigen huis!

Een ontspanmomentje bij Flexizone

Stress zorgt ervoor dat je weerstand omlaag gaat, waardoor je dus vatbaarder bent voor verkoudheid of een griepje. Zorg ervoor dat je elke dag even je momentje pakt om te ontspannen. De een doet dit door een potje tafelvoetbal of tafeltennis, sommige door te mediteren of te sporten en een ander door gewoon even lekker niks te doen. Daarom willen wij van Flexizone onze huurders helpen om te ontspannen door middel van Yoga- en sportlessen of het houden van tafelvoetbal- of tafeltennistoernooitjes. Meld je aan via de app als jij samen met ons wilt ontspannen of heeft u nog suggesties voor andere evenementen, laat het ons dan weten via events-vianen@flexizone.nl of events-rotterdam@flexizone.nl en wie weet zien wij u volgende keer wel bij de yoga- of bootcamples.