Full service werkruimte, wat is dat precies?

flexizone blog

Kantoorgebouwen met een full service pakket zie je tegenwoordig steeds vaker. Maar wat is nou precies een full service werkruimte? Wat houdt het in en hoe ver gaat deze service? In deze blog neem ik jullie mee in de wereld van een full service werkruimte, wat het inhoudt en hoe ver de service soms zelfs gaat.

Wat is een full service werkruimte

Om te beginnen is een full service werkruimte een volledig ingerichte kantoorruimte. Neem je eigen spullen mee om te werken en je kan aan de slag! Niet is de ruimte alleen volledig ingericht (waar er vaak ook nog de mogelijkheid is om je ruimte zelf in te richten in overleg met de aanbieder), ook bevindt er zich glasvezel, heb je een eigen sleutel of toegangspas en is het bijna bij alle aanbieders mogelijk om 24/7 je ruimte te betreden.

Vergaderruimtes en bemande of digitale recepties

Bij veel aanbieders zijn er in het bedrijfsverzamelgebouw ook vergaderruimtes die je kan reserveren. Bij een aantal betaal je hier geld voor, maar bij Flexizone zijn deze ruimtes gratis te gebruiken. Ook is er vaak een bemande receptie of een digitale receptie aanwezig om zo bezoekers te voorzien van de juiste informatie. In ons pand in Rotterdam hebben wij dan ook een samenwerking met facility point, waardoor wij een bemande receptie hebben. Voor onze andere panden hebben/krijgen wij digitale recepties.

Flexibele contracten en een goede prijs/kwaliteit verhouding

Flexibele contracten, iets wat we ook zeker niet moeten vergeten. Full service werkruimtes worden namelijk verhuurd met flexibele contracten. Zo is er vaak de mogelijkheid om al een werkruimte met een contract voor slechts ­drie maanden te huren.
Daarnaast is het erg makkelijk om het contract te veranderen wanneer je een extra ruimte wilt huren. Zo kan je als huurder groeien met je bedrijf. Naast flexibele contracten zit er ook vaak een goede prijs/kwaliteit verhouding aan gebonden. Zo huur je niet alleen je werkruimte en zoals eerder al aangegeven de vergaderruimtes en bemande of digitale recepties, maar kan je ook gebruik maken van internet, telefoon, koffie, thee en gas, water en licht.

Een full service werkruimte heeft dus vele voordelen ten opzichte van een gewone kantoorruimte en biedt dus de mogelijkheid voor mkb’ers, zzp’ers of iemand met een startup de mogelijkheid om hun bedrijf op te starten. Een erg mooi concept dus!

Flexibele contracten voor kantoorruimtes

De kantoorruimtes worden verhuurd met een flexibel contract. Je huurt niet een hele vloer, maar je huurt een privékantoor wat op dit moment bij je past. Breid je je bedrijf uit? Dan huur je eenvoudig een extra werkplek. Zo groeit je kantoor mee met je bedrijf. Daarnaast zijn er full service kantooroplossingen met een huurperiode van minimaal 1 maand, wat extra veel flexibiliteit biedt.

Zijn deze kantoorruimtes duurder?

Als je naar de kosten van een volledig verzorgde kantoorruimte kijkt, moet je natuurlijk ook kijken naar de voordelen die het biedt:

  • Er is een bemande receptie aanwezig
  • Je betaalt alleen voor de vergaderruimtes als je ze nodig hebt
  • Je betaalt alleen voor de werkplekken die je nodig hebt
  • Je ontvangt slechts één overzichtelijke factuur, in plaats van dat je alle leveranciers apart moet betalen. Dit scheelt in je administratie
  • Faciliteiten als internet, telefoon, koffie, thee en gas, water en licht worden voor je geregeld Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.
  • Je huurt een volledig ingerichte kantoorruimte. Je hoeft dus zelf geen bureaus of bureaustoelen aan te schaffen.

Daarnaast zijn er vaak ook restaurants, fitnesszalen of koffiecorners in het gebouw aanwezig. Je hoeft de deur dus niet meer uit. Ook werken er natuurlijk veel andere ondernemers in het gebouw, waarmee je tijdens de lunch, de borrel op vrijdagmiddag of tijdens een van de vele georganiseerde events kan netwerken.

Full service kantooroplossingen zijn dus ideaal voor ondernemers die op zoek zijn naar volledig verzorgde kantoorruimtes en zich niet bezig willen houden met het regelen van de faciliteiten. Daarnaast is het ook een ideale oplossing voor tijdelijke projecten

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.