Voordelen van planten in een werkruimte

Ze kunnen niet ontbreken in je woonkamer, maar eigenlijk ook niet in je werkruimte: groene planten. De een kiest voor vele kleine plantjes, de ander voor grote planten. Maar wat is nou eigenlijk de reden dat je kiest voor planten in je werkruimte? En waarom is het belangrijk dat je nadenkt over wat voor planten je kiest? Lees verder, leer de voordelen kennen en weet waar je aan moet denken bij het kiezen van planten in je werkruimte.

Groen, de kleur van positiviteit en ontspanning

De kleur groen creëert een ontspannen sfeer en staat voor balans, gezondheid, optimisme en effectiviteit. De kleur groen zorgt er dus voor dat men zich meer tevreden en gezonder voelt, wat zal resulteren in een betere concentratie, in een lager stressniveau en een hogere productiviteit.

Planten zorgen voor ons

De lucht in een werkruimte is niet altijd even gezond. Computers en printers zorgen bijvoorbeeld voor kleine stofdeeltjes die je werkruimte vervuilen. Door het plaatsen van planten, die een zuiverende werking hebben, gaat de luchtkwaliteit omhoog. Door de omzetting van CO2 naar O2 (zuurstof), wordt de lucht zuiverder en kan jij weer gezond in je werkruimte zitten.

Planten zorgen voor minder geluidsoverlast

Planten helpen ons niet alleen met gezond te blijven, maar kunnen je ook helpen tegen geluidsoverlast. Zo zorgen ze niet alleen voor luchtzuivering, maar ook absorberen ze geluidsgolven. Heb jij een nogal lege werkruimte, dan zijn planten bijna onmisbaar om geluidsoverlast tegen te gaan.

Kijkend naar bovengenoemde, valt wel te concluderen dat planten in je werkruimte goed zijn. Om de juiste keuze te maken tijdens het kiezen van een plant, moet je naar een aantal dingen kijken:

  • Zo vallen bij sommige planten na een tijdje de bladeren uit;
  • Sommige planten hebben dagelijkse zorg nodig zoals elke dag water, ook in het weekend.

Het beste kun je dus kiezen voor binnenplanten die weinig zorg nodig hebben, zodat je wel de voordelen ervan kan ervaren, maar dat je niet de aandacht van je werk verliest doordat je voor de planten moet zorgen.

De Graslelie en de Sansevieria hebben beide weinig zorg nodig en zijn perfecte luchtreinigers.