Waarom staat bij Flexizone altijd de muziek aan?

muziek op de werkvloer

R&B, jazz, pop of toch klassieke muziek? Heel veel mensen houden van muziek, maar toch hebben we allemaal een andere smaak. Bij Flexizone staat dan ook altijd de muziek aan om voor een levendige en leuke sfeer te zorgen. Maar dat is niet de enige reden. Lees verder en kom erachter waarom wij het echt doen.

Ten eerste vinden wij het belangrijk dat iedereen, elke dag weer, vrolijk naar zijn werk gaat. Iets wat wij dan dus ook tegen willen gaan, is een slecht humeur. Wetenschappers van de universiteit van Missouri ontdekten dat het mogelijk is om binnen 2 weken je humeur te verbeteren door naar opgewekte muziek te luisteren. Wat is er nou makkelijker om dat lekker tijdens of tussen je werk door te doen?

Daarnaast is het al vaak bewezen dat muziek luisteren een positief effect heeft op je productiviteit. Als het stil is tijdens je werk, kan het weliswaar minder stressvol zijn, maar werken zonder dat je gestoord wordt is juist niet goed. In de theorie werkt het misschien als je niet afgeleid wordt tijdens je werk, maar in de praktijk werkt dat helaas niet zo. Wanneer je niet gestoord wordt of in een geheel stille ruimte werkt, word je lui en  doe je juist langer over je werk omdat je ‘meer tijd’ zou hebben, zo blijkt uit onderzoek. Muziek tijdens het werk zorgt dus voor een hogere productiviteit, maar dat niet alleen. Ook zorgt het voor een hogere effectiviteit en creativiteit, vooral tijdens het schrijven van een tekst. Vandaar dat tijdens het schrijven van deze blog de radio mij ontzettend heeft geholpen. ?

Verder draagt het luisteren van muziek bij aan de verhoging van je hersenactiviteit. Je brein is constant bezig om de muziek in zich op te nemen. Hierdoor zal je telkens bezig zijn met ‘multitasken’ en op zo’n makkelijke manier beter worden hierin is alleen maar mooi meegenomen, toch?

Wij van Flexizone houden dus van een heerlijk muziekje op de achtergrond, vinden vrolijke huurders belangrijk en willen jullie helpen om de productiviteit, effectiviteit en creativiteit te stimuleren.