Zo overleef je de meest deprimerende dag in 2019, Blue Monday

Aankomende maandag is het weer zover, Blue Monday, de derde maandag in januari. Een dag die door vele gezien wordt als de meest deprimerende dag van het jaar. Benieuwd hoe je het best door deze dag heen komt? Wij willen dat onze huurders die genoeg te doen hebben in hun werkruimte, maar uiteraard ook anderen, deze dag doorkomen. Daarom geven wij jullie een aantal tips waardoor jij Blue Monday fluitend doorkomt.

De maandag in de laatste volle week van januari is volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar en wordt daarom Blue Monday genoemd. Na een periode van gezellige feestdagen die achter de rug is, de donkere dagen die weer komen, een redelijk lege bankrekening en een zomervakantie die nog heel lang op zich laat wachten valt deze dag soms heel zwaar.

Tip 1: Zing hardop mee met de radio
Zoals jullie weten staat bij ons de radio altijd aan en dat is natuurlijk niet voor niets. Wil je weten waarom? Lees dan onze blog over waarom bij Flexizone altijd de muziek aan staat.
Als de radio dan toch aan staat, zing dan lekker mee want van zingen word je vrolijk en gaat je stressniveau omlaag! Aankomende maandag is het dan ook toegestaan om niet alleen onder de douche te zingen, maar ook op je werk.

dansen op het werk

Tip 2: Waai lekker uit in je lunchpauze
Het is koud, het zijn donkere dagen en regenen doet het zo nu en dan ook, maar de buitenlucht is altijd goed voor je. Ga in je lunchpauze dus gewoon even naar buiten en werk aan je gezondheid. Niet zorgt dit alleen voor wat beweging, maar ook zorgt het voor de aanmaak van vitamine D. Zo zul je een stuk energieker worden en vervolgens weer keihard aan de slag kunnen gaan in je werkruimte om je werk af te maken.

Tip 3: Sporten een van de ‘mislukte goede voornemens’? Pak het op.
Vaak staat ‘meer sporten’ of überhaupt ‘sporten’ op het lijstje van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Jammer genoeg gebeurt het ook regelmatig dat dit uiteindelijk op het lijstje met ‘mislukte goede voornemens’ komt te staan. Uiteraard is het nooit te laat om dit toch op te pakken en zul je energiek de dag beginnen na een goede work-out. Zo hebben wij in onze blog van vorige week aangegeven dat wij jullie daar graag mee willen helpen. Benieuwd naar hoe wij dit bij Flexizone doen. Lees dan onze blog.

Tip 4: Help anderen door deze dag heen en help hiermee ook jezelf

Hou in je achterhoofd dat je niet de enige bent die te maken heeft met deze dag. Zorg er dus voor dat je er samen doorheen komt. Zet voor je collega’s een lekker kopje koffie of speel een lekker potje tafeltennis om hem of haar wat op te vrolijken. Hierdoor geef je energie aan je collega’s, maar zorgt dit er ook voor dat je zelf wat energieker wordt.

Vergeet niet dat ook deze dag, gewoon weer een van 365 dagen van het jaar is. Trek jezelf en anderen er dus doorheen, ga vroeg slapen en begin de volgende ochtend weer energiek aan de dinsdag.