Hoe richt jij een opslagruimte in?

Heb je een opslagruimte? Hoe richt jij een opslagruimte in? Heb je veel spullen en zijn je opslag mogelijkheden beperkt. Dan is het verstandig om het zo slim mogelijk in te richten. Op deze manier kun je de meeste spullen kwijt en toch nog overal bij. Wij helpen je graag bij het inrichten van je opslagruimte.

Tips van Flexizone

Bedenk een plan

Hoe richt je een opslagruimte in? Bedenk voor je gaat beginnen met inrichten waar je wat gaat plaatsen. Deel je opslagruimte op in delen. In het achterste deel zet je spullen die je wilt bewaren, maar nog weinig gebruikt zoals speelgoed of boeken. Daarvoor sla je spullen op die je af en toe nodig hebt, denk aan kerstspullen, winterbanden of koffers. Vooraan plaats je alles dat je wel regelmatig gebruikt, zoals hobbymaterialen of gereedschap

Pak je spullen in

Probeer je spullen zoveel mogelijk in kratten of dozen te bewaren. Zo kun je gemakkelijker stapelen. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de hoogte van de opslagruimte en alles staat stabiel op elkaar. Label ook al je dozen of kratten. Daarmee voorkom je onnodig zoekwerk en weet je precies wat er in de doos of krat zit.

Gebruik stellingkast(en)

Wanneer je je spullen allemaal in dozen hebt gestopt, wil je er ook makkelijk bij kunnen als je iets nodig hebt. Gebruik dan een (stelling)kast om je dozen in neer te zetten. Dan hoef je niet eerst twee stapels weg te halen om bij de juiste doos of krat te kunnen komen. Met zo’n kast zorg je er gelijk voor dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte van je opslagruimte.

Maak een looppad

Je denkt misschien, hoe voller hoe beter, dus je begint achteraan met stapelen en werkt zo door naar voren. Toch is dat niet de meest praktische methode. Want dan kom je niet zo makkelijk meer bij de spullen die je achterin hebt opgeslagen. Zorg daarom voor een klein looppad in het midden. Zo houd je overzicht en heb je altijd al je spullen binnen handbereik.

Mocht je toch nog vragen hebben na het lezen van deze blog? Stel ze via onze social media!

Meer blogs en nieuws vind je bij VastgoedJournaal.

Bel mij terug
Whatsapp
Contact